İtalya’da mülteciler için hızlandırılmış entegrasyon kampı

İtalya’da göçmenleri birleştirme adı altında İtalyancadan başka dilin konuşmanın yasak olduğu hızlandırılmış entegrasyon kampı kuruldu.
İtalya’nın Bergamo kentinde Pakistan hariç Nijerya, Gana, Senegal ve Fildişi Sahili gibi Afrika ülkelerinden gelen 18-40 yaş arası 35 erkek hızlandırılmış entegrasyon kamplarında ağırlanıyor.
Katılımcılar İtalyanca dil derslerine katılıyor, bölgedeki fabrikalarda staj yapıyor ve sıkı bir rutin izliyor. Ayrıca ücretsiz topluluk hizmeti çalışmaları yapmak zorunda bırakılıyorlar.
Bergamo Belediyesi projeyi, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Katolik Caritas ve İtalya’nın girişimciler birliği olan yerel Confindustria şubesi ile işbirliği içinde yürütüyor.
Eylül 2018’den bu yana aktif olan akademi, bir zamanlar emeklilik evi olan bir binayı, sığınmacıları barındıran düzenli bir tesis olan Olağanüstü Ağırlama Merkezi CAS ile paylaşıyor.
Sadece bir kapı iki tesisi birbirinden ayırıyor ancak iki örgüt arasındaki atmosfer çok farklı.
CAS’ta sığınmacılar koridorlarda serbestçe hareket edebilir, zamanlarını odalarında geçirebilir ve telefonlarını istedikleri kadar kullanabilirler.
Entegrasyon kampının öğrencileri ise telefonlarını yalnızca günde birkaç saat kullanabilir. Günün en güzel kısımlarında ise odaları boş. İtalyancadan başka bir dile izin verilmiyor ve askeri okul öğrencilerinden daha çok öğrenci gibi görünüyorlar. Üç çeşit üniformaları bulunurken, daima bu üniformaları giymek zorundalar.
İçerideyken, arkasında büyük harflerle “Grazie Bergamo” yazan mavi bir eşofman giyerlerken; ikinci üniforma, atık toplayıcılara benzer şekilde turuncu renkte ve ayrıca büyük harflerle “Grazie Bergamo” kelimesini taşıyor; üçüncüsü ise, boş zamanlarında giyilen, mavi renkli bir gömlek ve küçük bir okul logosuna sahip gri bir süveter, bu da kentin toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak almalarını sağlıyor.
Irkçılık karşıtı bir örgüt olan Bergamo göçmen antirazzista grubunun bir aktivisti olan Stefano Quadri, göçmenlerin barındırılmayı hak ettiklerini kanıtlamaları gerektiği fikrine itiraz ediyor, çünkü sığınmanın bir insan hakkı olduğunu söylüyor.
Kaynak: Aljazeera

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook