İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde, Filistinlileri 8 Haziran’da düzenlenecek Dönüş ve Ablukayı Kırma gösterilerine katılmamaya çağıran broşürler attı.
Filistinliler 8 Haziran’da “Milyonluk Kudüs” adı altında Dönüş ve Ablukayı Kırma gösterileri düzenleyecek. İsrail ordusu, gösterilere katlmaması konusunda Filistinlilere tehdit broşürü dağıttı.
İsrail Ordu Komutanlığı’nın imzası olan broşürlerde, Filistinlilerin gösterilere katılması halinde hayatlarının tehlikeye girebileceği ifadeleri kullanıldı.
“Kendi menfaatiniz için şiddet eylemlerinin yaşandığı gösterilere katılmayın ve Hamas’ın dar çıkarlarına alet olmayın.”
Filistin halkı, Nekse’nin (Toprak Kaybetme Günü) 51. yılı için yarın düzenlenecek “Milyonluk Kudüs” gösterisine hazırlanıyor.
Kaynak: TRT Haber
